torsdag 19 september 2013

Professor P & DJ Akilles - Brews & Good News EP


En dag i studion då vi jobbade på ny musik kände vi oss oinspirerade, ouppskattade och redo att ge upp med allt vi påbörjat. I samma ögonblick som vi bestämde oss för att kasta in handduken fick vi ett mail som förändrade vår sinnesstämning totalt. Vi gav oss ut för att fira med ett par öl.

Ibland betyder väldigt lite väldigt mycket. Ibland är allt man behöver ett par öl och goda nyheter.Just den här känslan vill vi dela med er. Bra musik är alltid goda nyheter. Den kan påverka oss på sätt som är omöjliga att beskriva och vara till stor hjälp på vår vandring längs vägen vi kallar livet.

Öl däremot, är kanske inte alltid goda nyheter, men i detta fall är öl inte bara öl utan även en metafor för den avslappnade och i många fall själfyllda stämning som uppkommer från en konversation vänner emellan. Vi vill att vår musik skall vara just så; som ett samtal med en god vän. Ett ärligt samtal som täcker många aspekter av livet, allt ifrån det glada till det sorgsna men som aldrig känns pretentiöst.

/Professor P & DJ Akilles


Brews & Good News EP är släppt idag och finns tillgänglig via följande kanaler:

DIGITALT:
iTunes: https://itunes.apple.com/se/album/brews-good-news-ep/id672715684
Spotify: http://open.spotify.com/album/7EQ0ZnItgQzmZWERnCc2QD
WIMP: http://www.wimpmusic.se/wweb/album/21385189
Amazon: http://www.amazon.com/Brews-Good-News-EP/dp/B00DVPOVG0

VINYL:
http://proandak.tictail.com
http://www.hhv.de/shop/de/artikel/professor-p-and-dj-akilles-brews-and-good-news-ep-332640
http://ughh.com/professor-p-dj-akilles-brews-good-news-ep/IARPPDJABGNEP/
http://illadrenalinerecords.bigcartel.com/product/brews-good-news-ep-crystal-clear-vinyl-limited-edition-of-300-copies
http://www.jetsetrecords.net/468932

VIDEO:
Killing Time feat A.G. Video: http://youtu.be/bU9kaVYuYok
Instruktionsvideo till vinylutgåvan: http://youtu.be/OC8YIQ_ggTo

Om Brews & Good News EP
"Brews & Good News" är en 6-spårig EP inspelad i Uppsala och New York. All musik är producerad av Professor P & DJ Akilles och innehåller bland annat gästspel från välrenommerade amerikanska rappare som A.G. (Diggin in the Crates) och Blu (Blu & Exile) samt skandinaviska talanger såsom Gracias (Finland) och Felix De Luca (Danmark).

De musikaliska huvudkomponenterna är beats, rim och scratch. Addera precis lagom mycket enkelhet, en stor dos själ och noga utvalda trumbreaks så har du Pro & Ak's formula.

"Brews & Good News" släpps på vinyl samt digitalt 16 september. EP-paketet innehåller en slipmat, sex ölunderlägg och en genomskinlig vinyl som förutom de 6 låtarna även innehåller 2 instrumentaler/acapellor som är exklusiva för den fysiska skivan.

Om Professor P & DJ Akilles
Professor P och DJ Akilles är en kritikerrosad duo från Lund och Uppsala som sedan 2006 varit en signifikant del av den skandinaviska hiphop-scenen. De har blivit uppmärksammade världen runt genom bland annat "Maintain EP", som de släppte på vinyl 2010 och deras album "The Realism" från 2012.

Med en väl inövad live-show fylld av oväntade inslag och svåra detaljer har Pro & Ak blivit kända för sitt väloljade samarbete DJ och rappare emellan. De har varit förband till legendariska hiphop-akter såsom De La Soul, D.I.T.C. (Diggin' in the Crates) samt Talib Kweli och är frekvent bokade på klubbar och konsertlokaler runtom Skandinavien.

Inga kommentarer: