onsdag 26 december 2012

Max Peezay aka Max Perkele tillbaka med nya albumet – F.A.S 3


Med sitt kompromisslösa konstnärskap och sin unika rapteknik är Max Peezay tillbaka för att bidra ytterligare till svensk musikhistoria. Texterna på nya albumet F.A.S 3 skildrar dagens Sverige med klasskillnader, orättvisor och motstånd. Ljudbilden präglas av hårda grimebeats med kaxiga rim som för tankarna till den gamla skolans skrythiphop. Första singeln från albumet heter Telefonklotter och släpptes samma dag som albumet.


F.A.S 3 gästas av flera tunga namn från den brittiska grimescenen som Lady Leshurr, Newham Generals och Rapid. Bland svenskarna på skivan hörs Max Peezays parhäst Juuso Pikanen, houseproducenten Özgur Can och electronicasinger/songwritern Little Jinder.

När Max Peezay släppte förra albumet Boven i dramat gjorde titelspåret succé på nätet.
Den premiärvisades på Pirate Bay i samband med Max Peezays avhopp från Pirate Bay-rättegången. Avhoppet och hans ställningstagande för fri nedladdning blev en världsnyhet. Samhällskritiken och ifrågasättandet av rådande normer har alltid tagit stor plats i Max Peezays texter. På solodebuten Discokommittén bidrog Max Peezay starkt till att introducera ny urban brittisk basmusik för den svenska musikscenen. Idag räknas Discokommittén som banbrytande inom sin genre och Max Peezay som en av landets mest innovativa artister.

Max Peezay är rapkonstnären och filosofen som alltid ligger steget före och utmanar såväl den svenska rapscenen som den traditionella musikindustrin.

Lyssna på skivan: Spotify
Köp skivan på: iTunes

Låtlista:
01. Självdestruktivitet vs. Min Kreativa Sida [Prod. av Prince Rapid]
02. Telefonklotter [Prod. av Pikanen Beats]
03. F.A.S. (ft. Jeff) [Prod. av Prince Rapid]
04. Hoodies Jumpers (ft. Newham Generals) [Prod. av Flamin]
05. Anomi [Prod. av Matte Caliste & Pikanen Beats]
06. Vad Heter Det (ft. Lady Leshurr) [Prod. av Pikanen Beats]
07. Finnish Kaos Mafia (ft. Eboi & Redrama) [Prod. av L-Wiz]
08. Inget Nytt (ft. Little Jinder) [Prod. av Özgur Can]
09. Om Sanningen Ska Fram [Prod. av Matte Caliste]
10. Omstörtande Verksamhet (Boven Geemix) [Prod. av Matte Caliste & Pikanen Beats]

Ladda ner skivan här:
www.maxpeezay.com

Inga kommentarer: