söndag 22 juli 2012

Sweden Aid Orchestra featuring Sebbe Staxx av Kartellen och The Real Group - Kringsatt av fiender


Sweden Aid Orchestra vill hedra minnet av Utøyaoffren genom en nyinspelad låt, Kringsatt av fiender. Originalet är skrivet av Nordahl Grieg/Otto Mortensen med titeln "Til Ungdommen" och är mycket välkänd i främst Norge och Danmark. Den har spontant sjungits i Norge vid olika manifestationer efter massakern, bland annat av 200.000 människor på Rådhustorget i Oslo.
Sången manar till kamp mot våldet.

Tillsammans med The Real Group och Sebbe Staxx (känd från rapgruppen Kartellen) har orkestern gått in i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm och spelat in Kringsatt av fiender och samtidigt gjort en musikvideo av den. Sebbe och Leo G Carmona har skrivit raptexterna och Sebbes far, Rune Stakset, medverkar genom att läsa en egen, specialskriven dikt. Denna inspelning baseras på en version av låten som musikproducenten "Stress" har gjort till Kartellens kommande album. Musikerna, artisterna och filmteamet har ställt upp helt utan ersättning. Projektet bygger på alla de inblandades engagemang och vilja att bidra till något som känns viktigt med sin konst och sitt kunnande.

Alla intäkter från låten går till den norska verksamheten Agenda X, ett antirasistiskt resurscenter för unga -- en mötesplats för flerkulturella ungdomar där de erbjuds en mängd aktiviteter inom konst och kultur. Läs mer på http://www.agendax.no

Digital release den 22 juli, 2012
2012 Soblue Music, under exclusive license to Universal Music AB

Inga kommentarer: