torsdag 15 mars 2012

Nu finns samlingsplattan Dopeness 2 ute


Medverkande på skivan är Ismen, Käp & Vern, Sjukstugan, Cleo, Dida, Adam Kanyama, Shazaam och många fler!

Många har sagt det att Svensk hiphop hade sitt bästa år hittills 2011. Framgångar har skördats av artister i hela landet vilket har bidragit till att mindre artister också har fått större utrymme och möjligheter att nå ut med sin musik. Med Dopeness 2 vill Kingsize fortsätta att belysa svensk hiphop och visa vilken fantastisk genre det är.

Talangfulla artister
Alexander Kihlström, som ansvarar för svensk hiphop på Kingsize Magazine, står som ansvarig utgivare för samlingsalbumet. Tillsammans med Kent Isaacs från Cosmos Music Group / DOPE, som har lång erfarenhet av svensk hiphop, har de nu samlat 15 spår som utgör volym 2 i serien ”Dopeness”. Deras idé är att blanda okända som kända men talangfulla artister i detta projekt, som de tycker ger en bra bild av svensk hiphop idag. På ”Dopeness 2 – Swedish Hiphop” medverkar bland annat vinnarna av Manifestgalan 2012: Mofeta & Jerre, den unga supertalangen och vinnaren av tävlingen Rap It Up 2011: Adam Kanyama, den fantastiska Cleo som vi senast såg rappa i Melodifestivalen och Dida från Adam Tenstas label RMH, en av de mest lovade rapparna i Sverige just nu.

Samarbete med Kingsize
Dopeness 2 släpps i samarbete med Nordens största hiphoptidning Kingsize Magazine som kommer presentera nytt material från albumet varje vecka fram till dess utgivningsdatum. 12 mars kommer albumet ut på Spotify och 14 mars har arrangeras en releasefest för släppet på Slakthuset i Stockholm.

Ladda ner Dopeness 2 här
Eller lyssna via Spotify

Källa: Kingsize Magazine

Inga kommentarer: